SpiritualiTijd


Wie ben jij, los van alle rollen die je vervult?
Wat wil jij, los van alle verwachtingen van de mensen om je heen?

Soms kom je op zo’n punt aan in je leven dat het allemaal niet zo gemakkelijk meer gaat. De fundering begint te breken, je comfortabele zone – hetgeen waar je zo bekend mee bent en waarvan je weet hoe je erop moet te reageren om te verkrijgen wat je altijd verkreeg- begint af te brokkelen en je kan niet anders dan mee gaan. Met de stroming mee. Je gaat kopje onder en MOET nu leren zwemmen in dit nieuwe water, met deze nieuwe gevoelens leren leven. Maar hoe? Help!

Ik kreeg als HSP-er altijd al veel voor mijn kiezen, althans dat voelde zo. Ik denk dat de meeste mensen zich zo afgesloten hebben en in hun eigen hoofd zitten dat ze niet eens door hebben wat hun acties voor anderen betekenen. HSP betekent High Sensitive Person. Oftewel een hoog sensitief persoon. Hooggevoelig, ja, ha! dat ben ik zeker. Ik krijg erg veel mee. Prikkels constant. In mijn jeugd vond ik het zwaar, nu ik ermee heb leren leven en foefjes eigen heb gemaakt om mee te draaien in het drukke dagelijks leven, zet ik mijn gevoeligheid in om mijn ik op de aarde te zetten.

Zoals mijn dochters, zijn ook ik én mijn man, mensen met een sterke eigen wil. Vanwege mijn eigen ervaringen kan ik mijn goed plaatsen in hun gevoelens. Ons hart is zo sterk dat we niet snel opgeven en blijven gaan voor onze eigen doelen. Hoe dan ook, we komen daar aan! Die koppigheid in combinatie met een grote nieuwsgierigheid voor nieuwe dingen én de moed om die nieuwe dingen te doen heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel kennis heb vergaard betreft alles wat ik interessant vind.

Één onderwerp heeft mij nooit meer losgelaten; spirituele zelfontplooiing. Ik heb in de afgelopen twintig jaar o.a. gefilosofeerd, boeken gelezen, kunst gemaakt, hekserij beoefend, gelijkgestemden opgezocht, discussies gevoerd, cursussen gedaan en jaarfeesten bijgewoond én georganiseerd.

Met al die kennis heb ik een basis gemaakt, een informatiebron, die ik nu beschikbaar maak voor éénieder die meer wil leren over zichzelf. Interesse? Dan vraag ik je weer;
Wie ben jij, los van alle rollen die je vervult?
& Wat wil jij, los van alle verwachtingen van de mensen om je heen?

Liefs, Ma-art-je